Werkwijze

Rudolf maakt foto’s het liefst in de omgeving van de geportretteerde. Aan de hand van die foto’s volgen ofwel enkele schetsontwerpen danwel een directe schets op doek. De uit te schilderen persoon wordt kort daarop gevraagd om één of twee keer een uur in het atelier te poseren.
In de portretten legt hij het karakter vast en voegt altijd iets extra’s toe aan het schilderij. Rudolf: “het uiteindelijk resultaat zal een schilderij zijn, niet zomaar een portret. Daarnaast zal ik er voor zorgen dat er een persoonlijk aspect bijkomt. Maar het belangrijkste van alles blijft de gelijkenis. Het schilderij gaat niet de deur uit, wanneer de gelijkenis er niet is”.
Een grote inspiratiebron voor zijn schilderstijl zijn de schilders uit het begin van de vorige eeuw zoals John Singer Sargent, James Whistler, William Chase, maar ook Gustav Klimt en Isaak Israels.
Rudolf Kortenhorst schildert in binnen- en buitenland, veelal in Nederland maar ook in Duitsland, Oostenrijk, Ierland en in Griekenland waar hij portretopdrachten heeft.


Wilt u zelf een portret laten maken? Klik Hier voor contact met Rudolf.